onsdag 21 maj 2014

Trög fiskevecka med mycket skratt!

Förra veckan tog jag ledigt tillsammans med min kompis Lasse, i förhoppningen om att hitta någon utlekt madame på våra hemmavatten. Uppgiften skulle visa sig vara svår då väderomställningen inte verkade till vår fördel.I början av veckan var det något kylslaget och gäddorna verkade ha anpassat sig till det något kylslagna vädret. Så huggvilliga var dom då och förhoppningarna tändes. Med allt detta upp och ner i vädret så kändes  det som Maj fick April vädret.I vilket fall så fiskade vi bra fram tills Torsdagen. Då hade vi ungefär 15-25 fisk om dan med hyfsad medelvikt. Under dessa dagar fram till torsdagen hann både en och två riktigt stora gäddor visa sig men som snabbt visade att dom inte var sugna på att hugga på några av våra beten vare sig det var fluga, spinnerbait, jigg, wobbler, tail, skeddrag eller jerkbaits.


Efter Torsdagen så kom det varma vädret tillbaka och det verkade som gäddorna hade försvunnit helt. Ingen lätt match att försöka lura upp firrarna nu när solen stekte på och vinden i princip, obefintlig. Tröga dagar efter detta alltså med en 6,5 kgs i topp. Fisket löpte på trögt men vi lyckades peta upp en del iallafall. En tröst i detta var att många andra bekanta hade otroligt segt fiske också.

Helheten på veckan var dock underbar med otroligt god mat och dryck! Sköna kvällar med mycket glädje och storys. Det väger faktiskt upp det relativt tröga fisket. Jag anser att allt runtomkring med mat, sällskap och allmän atmosfär är halva grejen med att åka ut och fiska. Utan det känns det mer som ett måste och då dör glädjen. Passa er för det... Men ingen är bitter och vi tar nya tag igen! Jag tackar Lasse för en fantastisk vecka och hoppas vi kommer ut snart igen!


//Mange

Inga kommentarer: