måndag 9 juni 2014

Nationaldagsrapporter!

I helgen har vi varit och fiskat "konstigt" nog...:)

Ted hade bokat fiske med Eliot på nationaldagen och Mange hade bestämt sig för att köra själv. Ungefär samtidigt kom de båda båtarna iväg på olika platser i skärgården. Fisket började trögt för Ted och Eliot, med mycket följen men som inte riktigt ville ta på deras flugor. Mange hade dock större framgång med sina Fox Pro shadar som gäddorna högg friskt på. Vi 10 tiden hade Mange landat 9 firrar och de andra hade 2 upp.
Men fisket skulle vända för flugfiskegrabbarna och plötsligt började fisk visa sig mer och hugga. Flugfiskarna började få betydligt bättre medelvikt än vad Mange hade med många 5+are.

Ted lyckades klippa ett nytt PB på fluga med en urstark 7kgs gädda som kom skjutande ut ur vassen och bokstavligen talat slet linan ur fingrarna på honom! Alltid lika kul med pigga sommardamer! Mange slutade på 17 fisk och Ted och Eliot slutade på ett 10-tal firrar med härlig medelvikt!


På Lördagen åkte Mange ut igen med sin sambo Helena då han inte var riktigt nöjd med gårdagens storlek. Ganska omgående i andra kastet så kom det ett hugg som höll på att slita spöt ur näven på honom då hugget kommit stenhårt framifrån från en riktigt arg donna. Efter en kort men hård fight så låg det en fin sommartorped i båten på 7+! Fisken tog på en Cavemantail som funkade riktigt fint under hela dagen! Fisket rullade på efter det med mindre fisk som förgyllde Manges och Helenas Lördag eftermiddag! 

Vi hoppas ni andra har haft en underbar nationaldag och helg! Så vitt jag vet kommer vi vara på jobbet hela veckan för att hjälpa er med rätt utrustning och prata en riktigt massa fiske och strunt :) 

Ses i veckan och under sommarn! 

//Sumpans fiske 

Inga kommentarer: