måndag 5 maj 2014

King of Mälaren vårtävling 2014!

Härlig dag i Lördags med över 100 båtar i startfältet! Vi i teamet anlände tidigt till Sigtuna tillsammans med många andra denna fina morgon. Kul att träffa mycket folk som man känner igen och även en del nya ansikten. Pär Lindberg från DHL reklam levererade våra nya fräscha team jackor och även våran nya sumpansmössa i den otroligt sexiga och moderiktiga färgen, rosa!  Efter mycket skitsnack med alla trevliga människor och kaptensmöte så var vi på väg ut mot starten. Starten var vi som vanligt först på i stadiga 50 knop!
Dagen började mycket trögt och vi fick experimentera med betena för att knäcka någon form av kod. Tillslut så släppte det och vi kom in i en liten huggperiod med en del mindre fisk. Vi fiskade fullt kort ganska fort efter det och började rikta in oss mer på lite större fisk. Trodde vi. Vi bytte ställe och nästan direkt klippte det på en... Ruda?! Den tog på en stor shadjigg och böjde fint i Robbans gäddpåk. Efter snabb vägning så fick den gå tillbaka. Det var en redig ruda på hela 1,6 kg! Strax efter så fick Robban på ytterligare ett hugg och denna gång en gädda i fin kaliber som tyvärr klev av efter en kort fight. Mycket svordomar senare och kastet efter får Robban en fin upprättelse med en fin fisk på runt 6-7 kg och 91 cm lång. Fisket fortsatte med flertalet gäddor till dock inga fina med "rätt" längd.När vi kom in till målgången förstod vi ganska snabbt att många hade fiskat mycket bättre än vad vi hade gjort. Sånt är fisket och inget man kan göra något åt. Roligt hursomhelst! Dock så förstod vi ganska fort att vårat andra Team Pike Buster 1/Sundbybergs Sportfiske låg någonstans i toppen! Vid prisutdelning så besannades våra förhoppningar och teorier. Vårat andra team knep en riktigt tung tredje plats på 456 cm och även längsta fisk på 111 cm! Stort grattis till våra bröder från Norrköping! Vi själva hamnade runt en 60:e plats tror jag. Så vi sänkte oss från våra tidigare år men påt igen bara!

Kul tävling som vanligt och bra arrangerad av Jensa och gänget som ska ha en stor eloge! Grattis till team leech/jiggar.nu som kom etta och till team 2 glada som kom tvåa! Stort tack till arrangörerna och alla andra deltagare för en trevlig dag! Stort tack till Robban också som kunde hoppa in i teamet som "vanligt" med kort varsel! :)

Next time...


//Mange

(Foto:Vi själva och Pär Lindberg)


Inga kommentarer: