måndag 20 maj 2013

VM-guld och fina gäddor!

Lördagkväll, Sverige hade precis slagit Finland i en mycket intensiv semifinal och Ted och Mange satt uppspelta i bilen på väg mot ett skärgårdsäventyr. Vi närmade oss vår slutdestination och klockan började närma sig läggdags, vi stod och diskuterade om morgondagens fiske när vi valde att sticka ut redan på kvällen. Mot båten och någon timmes fiske hade vi framför oss, vi åkte ut och la oss vid ett gräsflak som brukar ge fisk. Solen började försvinna ner för horisonten när första betet träffar vattenytan. Helt vindstilla och det tar inte lång tid innan första gäddan sitter på kroken.

Betet, en Zam Z jerk med en moddad tail, visade sig vara rätt melodi för kvällens gäddor och det visar sig efter några kast när ett jättegap dyker upp bakom Manges bete och suger brutalt i sig Zamen. Hårt hugg, klockrent mothugg och en kortare dans med hopp och tunga rusningar så lyckas jag föra in fingrarna i ett gälgrepp och lyfter in en vacker och utlekt gädda i båten! Säker på mattan kan vi konstatera att det är en otroligt fin gädda på hela 9.1 kg! Vilken spontanfisk! Efter en kort fotografering kan vi se den sakta glida tillbaka till djupet. Efter någon timme bryter vi då solen har gått ner och 5 landade gäddor kan anses som godkänt för en timmes fiske!

Dagen efter mötte vi upp Matte och hans superfina Alucraft. Mot gårdagens vatten for vi och ankrade upp. Hela 17 grader i ytvattnet och gäddorna var verkligen igång och det tog inte lång tid innan första fisken landades. En liten gädda togs utav Matte och dagen fortsatte leverera och efter en kort stund hade Ted ett följe av en mycket fin fisk som vände precis vid båtkanten, 10++... Matte krokade snabbt en till fisk och Mange stannade till för att se hur det gick med Mattes fisk och det sög till återigen! En stor fin gädda hade fallit tycke för Zamen och efter en tung rusning uppenbarade sig ännu en stor gädda som tyvärr klev av vid båtkanten!


Vi hade en fortsatt trevlig dag med både följen och mycket fisk. När klockan närmade sig 4 och efter ca 30 landade fiskar var det dags att plocka ihop och åka hem för att se Sverige ta VM-guld!
Inga kommentarer: