onsdag 29 maj 2013

KVÄLLSFISKE/LUCY

Lördag, klockan var 1400, diskmaskinen läckte. PANIK! Fisket var planerat men blev förskjutet då köket var vattenfyllt hemma i lägenheten, snabbt dit, torka av och försäkra sig om att inga fuktskador hade uppstått... Läget var under kontroll och vi kunde äntligen sticka ut och fiska. Vi möts och och styrde kosan mot skärgården för lite kvällsfiske efter gädda. Trots nordanvind var humöret på topp och suget stort, ínga optimala förhållanden men uppe på land får man ändå ingen fisk så självklart skulle vi göra ett försök.

Resan ut flöt på bra och efter lite mer än en timme hade vi alla samlats vid båten och började lasta på . 4-pers skulle trängas i båten och vi konstaterade snabbt att vi inte kunde ta med allting om vi skulle kunna fiska bekvämt. Vi började rensa ut det nödvändigaste och äntligen bar det iväg mot gräsflaken för att se om gäddorna från föregående vecka fortfarande var hemma. Tanken var att vi skulle nöta av tre stycken flak under kvällen.

Vi ankrade upp vid gräsflak nummer ett på ca 2m djup. Ett grundflak som sluttar ner mot 14m. Fisket var trögt, mulet väder och nordanvind... Kast på kast på kast och vi lyckades endast landa 3 fisk. Vi bestämde oss för att köra vidare till nästa flak. Ankrade upp och redan första kastet så var en gädda och vände vid båten, liten snipa men det kändes genast hetare. Nästa kast tappade Krille en lite finare fisk på en buster jerk och humöret började bli bättre! Vi kastar på och det tog inte lång tid innan Dogge krokade på en lite bättre fisk. En kort fight och en 5 kilos låg i båten! Dessutom tagen på en Lucy, en jigg tillverkad utav Steve Mcvey! Pratade med Steve tidigare förra veckan och han hade lovat att slänga in några Lucys så att vi skulle få testa! En mycket trevlig jigg med förförisk gång som vi tror på starkt!

Skönt, tänkte vi. Vi hittade lite fisk tillslut och lyckades landa ännu en 5:a och några mindre gäddor. Men även detta flak dog ut. Vi fiskade vidare och lyckades lura upp några mindre fiskar och många som bara var på och stötte på betena. Receptet för den lördagskvällen var snabbvevade beten i alla dess former!

Lucy!



Inga kommentarer: