måndag 25 november 2013

THAILANDSRAPPORT FRÅN MANGE!

Nu är jag hemkommen från Thailand och visst är det lite tråkigt att komma hem till minusgrader. Har haft en underbar semester tillsammans med min fästmö och självklart lyckades jag få till lite fiske!
Redan när jag förstod att vi skulle iväg till Thailand och Krabi så kollade jag genast upp fiskemöjligheterna. Efter tips från vänner, kunder och lite sökning på nätet så hittade jag, www.gillhamsfishingresorts.com.
En välrenommerad resort med sjukt mycket olika STORA fiskarter i sin sjö.

Efter mycket om och men så var vi plötsligt på plats och fiskefrossan började infinna sig. 4 spön var bokade och fisket kunde börja! Utrustningen var 5-6 lbs malspön och Shimano baitrunnerrullar modell större. Redan efter 20 min börjar det tjuta i nappalarmet men visar sig vara mindre fisk som bara äter upp betet för en.

I härliga 40+ i skuggan så blev det genast lite för varmt för min smak så det var bara att duscha sig i dricksvatten och hålla ut. Min sambo som normalt sett tycker om sol tyckte att nu fick det var nog och gick till rummet för att duscha kallt. Hon bävade dock för att gå för hon kände på sig att det skulle väl förmodligen smälla på nåt när hon gick. Mycket riktigt så började det tjuta i larmet så fort hon var utom synhåll.

Överlycklig att det äntligen satt en fisk efter ungefär 3 timmars fiske så drog jag dit ett rejält mothugg och fick som svar en hård kort rusning. Efter en kortare fight så låg den i håven, min första Amazon red tail på drygt 12 kg! Tycker personligen att det är den vackraste av alla i malsläktet! Sambon kom tillbaka strax efteråt och bedrövad att hon inte fick se fisken och sa: "Så jävla typiskt!" Men direkt efter att jag fått ut alla spöna i vattnet igen så pep det i alarmet nästan direkt.

Proceduren upprepas och nu var det något som var lite grinigare på andra änden av linan. Efter några rusningar och 5 minuter senare låg den andra Red tailen i håven! Denna lite större och runt 15 kg och man kände sig nästan nöjd. Efter att ha skrattat ikapp med guiden, Cho, så kändes det som det här var en väldigt trevlig start på semestern.
Mörkt hade det blivit fort och pannlampa/ficklampa var ett måste. Hade hört från några andra att köra både mask och boilies hade varit en höjdare. Så jag drog på ett knippe mask på kroken tillsammans med mina "väldoftande" boilies. 5 minuter kanske efter maskbytet så började det tjuta i nappalarmet på ett helt annat sätt och jag sätter kroken och får ett argt svar. En längre rusning på runt 40 meter blir öppningen på denna drillning. Den stångas vid botten och gör några rusningar då och då och var inte sugen på att komma mot strandkanten.  

20 minuter senare på dragkampen så började min motståndare bli lite trött och till slut så fick den syna håvnätet. Den här var dubbelt så stor som dem andra fiskarna och och så sjukt vacker! Det var svårt att se hur stor fisken var i mörkret först men när man väl hade fått händerna under den så kunde man lätt kosta på sig ett småleende. :) 


Kvällen började lida mot sitt slut och det hann komma upp en red tail till på runt 15 kg men då ville inte kameran vara med längre och mobilkamerans bilder var knappt värda att kallas bilder. Sjukt nöjd med dagen gick vi till rummet och åt en välbehövligt god middag.

Dag 2 blev en halvdag och började halv 7 på morgonen. Hettan var även denna dag överhängande och fisket för dem flesta var otroligt segt. Mask tacklet från igår åkte självklart på denna dag igen då succén från gårdagen var ett faktum. Vid 9 tiden började det tjuta i larmet igen och efter en kortare fight så låg det en ny art i håven, en Asian red tail. Även den var vacker men tycker personligen att Amazon red tailen var och är bra mycket vackrare. Fisken vägde runt 10 kg.

Strax efteråt hör jag hur min granne får på ett fet hugg. Steve, som grannen hette började en intensiv kamp mot en av sjöns alla stora Mekong malar. Det var bara att plocka upp sina egna prylar så att fisken kunde gå fritt utan att trassla in sig. 1 timme och 20 minuter senare kunde guiden säkra fisken. Ett monster på drygt 70 kg och var enormt kul att se en så stor fisk på riktigt och inte bara på bild. 

Sedan hände det inte så mycket mer och halvdagen led mot sitt slut. En mycket nöjd Mange lämnade Gillhams fishing resort med ett stort leende. Kan verkligen rekommendera detta resmål och stanna gärna längre. Det kommer jag göra i alla fall nästa gång...:)  

Inga kommentarer: