tisdag 2 april 2013

Påskfiske/Project 10++!

I helgen har det blivit skidåkning, spa upplevelser och påskmat. Trodde för en sekund att man faktiskt inte skulle kunna ta sig ut på något fiske... Eller hur...:)
Betesfisken var kirrad, vädret skulle bli bra så det var ju bara åka ut och köra! 

Jag (Mange), Douglas, Ted och Helena lämnade butiken vid 05.00 på måndagsmorgonen för att inte missa något av dagen. När vi väl kom fram så var dimman tjock och gå ut på isen kändes som att man kastades in i en Sci-Fi film. Efter en kortare promenad så kom vi fram dit vi skulle vara och borren började få göra sitt. Vi hann nästan lägga ut alla prylarna innan ett intensivt huggrally började. Det börjar hugga överallt! På spöna längst in och längst ut! Efter mycket springande lyckas vi landa 6 gäddor inom loppet av 10-15 minuter, då hade vi tappat ett antal också. Största som kom upp vägde runt 8-9 kg. Den fisken hann tyvärr inte vägas i all kalabalik. 

Efter den korta huggperioden började det dö ut mer och huggen blev mer sporadiska. Nu hade klockan blivit halv 9 och vi hade 10 mört kvar i beteshinken. Skulle vi vara hemma innan lunch? Ted hade klart mest hugg denna dag och vi hade ett litet "ö-råd" om Ted verkligen skulle få några mer mörtar då han förbrukade dem som Rosita på systembolaget. Internhånen började sedan att hagla när vi började titta på bilder av Teds största firre som han fått under huggrallyt. "Fan undrar om den inte vägde 10 ändå?" "Jävla dumt att inte väga den". Ted blev märkbart nervös. Tror att skitnödig är en ännu bättre beskrivning. :)

Mycket gös var i farten men vi lyckades inte kroka en enda p g a förmodligen för stora tafstackel och dåligt tålamod.

En underbar dag utvecklades i solen och brännan idag är ganska påtaglig hos mina blekare vänner. Fisket blev segare och segare med sporadiska hugg ibland och det verkade helt klart som det var morgonfisket som regerade. Men summering av dagen var ändå mer än OK. Runt 20 gäddor och mycket fisk runt 5-6 kg. Vid halv 5 packade vi ihop för att vi var rätt nöjda.

Nu vill vi dock ha vår och börja spinnfiska och det tror jag det är fler som vill...

Skitfiske på er //Mange

Inga kommentarer: